Huset Norrgården

Från 1700-talet till nu

Taket

Det som var viktigast att börja med var att renoveringen av taket. Ett träd på baksidan hade vuxit upp intill väggen och gjort ett hål i taket. Snickare från Oden anlitades och huset fick ett nytt tegeltak och en renoverad skorsten.

 

Uppvärmning

Huset hade oljeeldning som uppvärmning och vi valde att istället installera fjärrvärme. Sandviken Energi installerade.

 

Element och isolering

Det fanns för få element i huset så rörmokare Anders, Åbergs rörmokeri, gjorde ett omfattande arbete med att dra nya kopparledningar och installera element i alla rum. Vi både återanvände och köpte nya element. Anders gjorde även alla dragningar för vatten och avlopp. För att få varmt i huset isolerades vinden. Termoträ sprutade in träull över hela vinden.

Anders
Termoträ

Vattenledningar

I kök och badrum var det mycket dåligt vattentryck på grund av gamla dåliga vattenledningar. Omfattande grävarbete och nya ledningar var därför ett måste.

 

Elarbete

All el byttes ut av elektriker Patrik, Hedlunds el

 

Golv

Morbor Jalle, Jarl Hellbom, slipade alla golv.

 

Färgsättning inomhus

Kurt på Färghuset i Sandviken gav oss värdefull hjälp med att välja färger och tapeter. Timmerstockarna målades matt vita och övriga snickerier i olika grå nyanser.

 

Smide

Vi ville få alla gamla detaljer bevarade och väl fungerande. Entrédörrlåset i smide fungerade inte men detta ordnade Smejohan

Taket
Fjärrvärme
Jalle

Copyright © Huset Norrgården info@husetnorrgarden.se